18 Nisan 2022
991
ABONE OL

Bodrum’un En İyi Tatil Yerleri - Bodrum Tatil Beldeleri Rehberi 2022

Muğla’nın güneybatısında kalan Bodrum; hızlı akan hayatı, canlı akşamları, eşi benzeri olmayan doğal ve tarihi değerleri ve her mevsim başka olan güzellikleri ile Ege’nin kalbi olarak anılıyor. Özellikle yaz turizminde tercih edilen yerlerinden en başında yer alan Bodrum, çeşitli güzellikler sunan beldeleri ile ziyaretçilerine unutulmaz hatıralar bırakıyor. Mavi bayrak ödüllü plajlar konusunda pek çok seçeneği bulunan Bodrum, yaz aylarının vazgeçilmez tatil yerleri listesine adını yazdırıyor.

Bodrum’un En İyi Tatil Yerleri - Bodrum Tatil Beldeleri Rehberi 2022

Akyarlar

Bodrum’un en meşhur tatil beldelerinden olan Akyarlar, Bodrum merkeze 23 kilometre mesafede bulunuyor. Özellikle sörf yapmak için gelen ziyaretçilerin sevdiği tatil merkezlerinden biri oluyor. Kos Adası ile karşı karşıya olması ise ayrı bir manzara keyfi veriyor. 

Eski zamanlarda balıkçı köyü olan Akyarlar, günümüzde turizmi hareketlendiren eşsiz tatil köylerinden biri olarak biliniyor. Yükseğe konumlanmış Akyarlar evlerinden görünen Yunan adaları muazzam bir manzara sunuyor. 

Bitez

Doğa ile iç içe marinası, hareketli sokakları ve sayısız güzellikleri ile Bitez; Bodrum’un tatil için sıklıkla tercih edilen beldeleri arasında yer alıyor. Bodrum’a yakın tatil beldeleri arasında olan Bitez, alışveriş, konaklama, eğlence ve yiyecekler konusunda ziyaretçilerde hayranlık uyandırıyor. 

Göltürkbükü

Gölköy olarak da bilinen Göltürkbükü, Bodrum’un kuzey tarafında kalıyor. Gölköy ve Türkbükü kasabalarının bir araya gelmesi sonucunda Göltürkbükü adını alıyor. Bodrum merkeze 23 kilometre uzaklıkta olan Göltürkbükü, özgün doğası ve mandalina ağaçları ile rengarenk bir tatil deneyimi yaşatıyor. 

Gümbet

Bodrum’un merkezine çok yakın olan Gümbet, her yaz yerli ve yabancı ziyaretçileri bölgeye çekiyor. Nefes kesen güzellikleri ve eğlenceli aktiviteleri ile tatil yerleri seçenekleri arasında bulunuyor. 

Gündoğan

Türkbükü ve Yalıkavak arasında bulunan Gündoğan, Bodrum beldeleri arasında en şirini olarak anılıyor. Rengarenk doğa güzellikleri ile tatilcileri büyülüyor. Eski zamanlarda ismi  Farilya olan Gündoğan, tarihi yerleşim merkezlerinden biri olarak biliniyor. 

Gümüşlük

Bodrum’un batı tarafında olan Gümüşlük merkeze 22 kilometre mesafede bulunuyor. Taze balıkları, temiz havası, sessiz ve huzurlu sokakları ile kafa dinlemek isteyenlerin vazgeçilmez tatil beldesi oluyor. 

Ortakent

Mandalina bahçelerinin bulunduğu Ortakent, Bodrum’un güneyinde yer alıyor. Yarımadadaki bütün yollar ile kesişim halinde olan Ortakent, Yahşi ve Ortakent köylerinin bir araya gelmesi ile yeni bir kasaba haline geliyor. 

Torba

Bodrum Yarımadası’nın kuzeyinde yer alan Torba, ilçe merkezine oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Bu özelliği ile dikkat çeken Torba, her yaz ziyaretçilerinin gözdesi haline geliyor. Yemyeşil ormanlık alanı ile göz kamaştıran Torba Koyu ise sakin ve dingin bir tatil geçirmek isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Mart 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Muğla Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Hydas Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?