26 Eylül 2022
3262
ABONE OL

Bodrum Koyları ve Plajları 2022

Bodrum, yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği ülkemizin en önemli turizm destinasyonlarından biridir. Tatil denilince akla gelen Bodrum, doğal güzellikleri ile dikkat çekiyor. Bodrum Koyları ve Plajları eşsiz bir tatil deneyimi sunuyor. Birçok koya ev sahipliği yapan Bodrum koyları ve plajlarını sizler için derledik.  İşte Bodrum koyları haritası...

Bodrum Koyları ve Plajları 2022

Gümüşlük Koyu

Bodrum’un en güzel koylarından biri olan Gümüşlük, antik dönemdeki Myndos Antik Kenti’nin kalıntıları üzerine kurulmuştur. Gün batımında gümüş rengine dönen denize sahip olan Gümüşlük, denize nazır restoranlarda gün batımını izleyebilir, doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Huzurlu bir ortamı bulunan Gümüşlük Koyu huzurlu tatil geçirebileceğiniz adreslerden biridir.

Yalıçiftlik Plajı

Yalıçiftlik Plajı halk plajı olarak hizmet veriyor. Belediyeye ait bir işletmenin bulunduğu Yalıçiftlik Halk plajında eşsiz doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Yaliçiftlik Kargıcak Koyu

Bodrum Yalıçiftlik, Bodrum’un en güzel koylarından biridir. Temiz ve dalgasız bir denize sahip olan Kargıcak Koyu, mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor.

Göltürkbükü Cennet Koyu

Göltürkbükü’nde bulunan Cennet Koyu, tertemiz denizi ve kum plajlarıyla Bodrum’un en güzel koyları arasında yer alır. Denizi derin olan Göltürkbükü, sakin bir koy arayışında olanlar için oldukça ideal bir koydur. Tur teknelerin vazgeçilmez rotalarından biri olan Göltürkbükü Cennet Koyu, Bodrum’a geldiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasındadır.

Kargı Koyu

Kargı Koyu, genellikle Camel Beach olarak biliniyor. Kargı Koyu denizi temiz ve berraktır. Sahilde çeşitli tesislerin bulunduğu koyda, şezlong ve şemsiye kiralamak mümkün. Bodrum’da sakin bir plaj arayanlar için oldukça ideal bir koydur.  

Aspat Koyu

Bodrum’un en güzel koyları arasında yer alan Aspat Koyu Bodrum yarımadasının en güneyinde yer alıyor. Ortakent ve Akyarlar arasında ve Kos Adası’nın karşısında kalan Aspat Koyu, doğa ile iç içe muhteşem bir koydur. Birinci derece sit alanı olması sebebiyle doğal güzellikleri koruyabilmiş bir koydur.

Karaada

Karaada, mavi turların işlek bir uğrak yeri olan Karaada, etkileyici koylar arasındadır. Yeşille mavinin buluştuğu Karaada, deniz oldukça berraktır. Karaada’da doğanın tadını doyasıya çıkarabilir, huzurlu ve keyifli bir gün geçirebilirsiniz.  

Adaboğazı – Bodrum Akvaryum Koyu

Akvaryumu andıran deniziyle dikkat çeken Akvaryum Koyu’nun asıl adı küçük boyların önünü kesen adalardan meydana geldiği için Adaboğazı’dır. Ancak tertemiz ve berrak denizi nedeniyle Akvaryum Koyu adını almıştır. Ulaşımın yalnızca teknelerle sağlandığı Akvaryum Koyu, yemyeşil kara parçaları ve masmavi deniziyle mavi ve yeşilin en güzel tonlara rastlayabilirsiniz.

Kıyıkışlacık

Bodrum’da sakin ve huzurlu bir koy arayışındaysanız Kıyıkışlacık tam size göre. Güllük Körfezi’nin uç kısmında bulunan bu şahane koy, keşfedilmeyi bekleyen rotalardan biridir.

Bağla Koyu

Bodrum merkeze yakın konumda bulunan Bodrum Bağla Koyu, berrak bir deniz ve muazzam bir doğal güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Temiz ve berrak denizi ile dikkat çeken Bağla Koyu Plajı, deniz yoluyla gelen tur teknelerine ev sahipliği yapıyor. Eşsiz manzarasıyla dikkat çeken Bağla Koyu’nda zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.  

Bitez Plajı

Bodrum’un kalabalık ve eğlenceli plajları arasında yer alan Bitez Plaj, Gümbet ile Yahşi arasında kalır. Tertemiz sahili ve masmavi denizi ile göz alıcı bir plaj olan Bitez Plajı, yerli ve yabancı turistler sörf yapmak için Bitez’i tercih ediyor. Denizi ve plajıyla ünlü Bitez’de deniz sörfü yapılıyor.

Kissebükü Koyu

Kissebükü Koyu’nun denizi oldukça sakindir. Tertemiz ve cam gibi denize sahip olan Kissebükü Koyu’na lüks yatlar ve tekneler demirliyor. Ulaşımı biraz zahmetli olsa da Bodrum’a geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken bir koydur.

Bardakçı Koyu

Bodrum Bardakçı Koyu, sanat güneşi olarak tanınan Zeki Müren ile meşhur olması nedeniyle Zeki Müren Koyu olarak biliniyor. Bodrum’a oldukça yakın olan Bardakçı Koyu’na tekneler yardımıyla kolay şekilde ulaşım sağlanabilir.

Akyarlar Karaincir Koyu

Temiz ve dalgasız bir denize sahip olan Karaincir Koyu’nun denizi oldukça sığdır. Bodrum’un en güneyinde yer alan Akyarlar Karaincir Plajı, mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında yer alıyor.

Torba Plajı

Bodrum’un kuzeyinde bulunan Torba Halk Plajı, temiz deniziyle dikkat çekiyor. Küçük bir alana sahip olan ve Bodrum plajları arasında sıklıkla tercih edilen Torba Plajı’nda keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Türkbükü Plajı

Türkbükü Plajı, Türkbükü koyları arasında oldukça popüler noktalardan biridir. Ünlülerin favori rotalarından biri olan Türkbükü Plajı’nda belediyeye ait bir halk plajı da mevcut.

Küdür Koyu

Yalıkavak’ta yer alan Küdür Koyu, özellikle hafta sonları oldukça kalabalık oluyor. Bodrum’un az bilinen halk plajlarından biri olan Küdür Koyu, dalga sesleri ve doğayla baş başa kalabileceğiniz noktalardan biri.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Mart 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Muğla Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Hydas Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?