27 Ağustos 2021
1120
ABONE OL

Bodrum Gezilecek Yerler 2021

Muğla’nın bulunduğu şehri aşan ve dünyaca ünlü hale gelen Bodrum beldesi gerçekten de Türkiye’nin en görülesi ve güzel tatil beldelerindendir. Bodrum’un Halikarnas Balıkçısı, Bodrum kalesi, Bodrum denince akla gelen beyaz evleri ve beyaz mavi tasarımlı meşhur mekanları herkesin ilgisini çeken ve Bodrum’u huzur verici bir yer kılan detaylardan yalnızca bir kaçıdır.

Bodrum Gezilecek Yerler 2021

Bu denli tarihi ve kültürel görülecek yerin ve dünyanın dört bir yanından insanların gelip çeşitli deniz mahsullerini denediği restoranların yanında Bodrum denizi ile de en ilgi çekici tercihlerden biri olmaktadır. Parlak ve güzel suyu ile tercih edilen Bodrum sahil ve plajları da Bodrum’u popüler ve sevilen bir yaz tatili beldesi yapmaktadır.

Tüm bu sebepler ya da bambaşka bir sebep ile Bodrum’a tatile gelmek istiyorsanız gezip görmeniz gereken birçok yer ve mekân mevcuttur. Bizse bu yazımızda size Bodrum’a geldiğinizde öncelik vermeyi tercih edebileceğiniz bir tarihi yapı, bir mekân ve bir plajı derledik.

Bodrum’da Gezilip Görülecek Yerler Nerelerdedir?

Tarihi Yapı - Bodrum Antik Tiyatrosu

Bodrum’un en iyi korunan tarihi yapılarından olan Bodrum Antik Tiyatrosu Pers Kralı Mausolos döneminde yani M.Ö 353 yılında inşa edilmiştir. Bu antik tiyatro tam 13.000 kişiye antik zamanlarda oynan tiyatro oyunlarını izleme şansı vermiştir ve günümüzde hala konser ve çeşitli etkinlikler için kullanılmaya devam etmektedir. 

Girişi ücretsiz olan bu büyüleyici antik tiyatroya merkezden Turgutreis minibüslerine binerek varabilirsiniz.

Mekân - Gümbet Barlar Sokağı

Bu kısımda size belli bir mekân önermek yerine birçok mekân arasından zevkinize göre seçim yapabileceğiniz çok güzel bir seçeneği sunuyoruz. Geceleri ışıl ışıl olan Gümbet Barlar sokağı neredeyse 24 saat boyunca açık bulabileceğiniz birçok mekân ile dolu olması açısından da eğlenmek için sizlere güzel bir şans yaratıyor.

Plaj - Karaincir Halk Plajı

Akyarlar’da yer alan Karaincir Halk Plajı diğer plajların aksine daha az insanın uğradığı dolayısıyla kalabalık değil sakince dinlenebileceğiniz bir plaj arıyorsanız tercih etmeniz gereken bir plajdır. Küçük bir köy olan Karaincir’in bu güzel plajına giriş ücretsizdir. Plajı çevreleyen küçük dağların güzel görüntüsü yanında kum sahili ile de Karaincir plajı rahat ve mutlu bir gün geçirmeniz için harika bir seçenek.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
29 Mart 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
28 Mart 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
27 Mart 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
26 Mart 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
25 Mart 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
24 Mart 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Muğla Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Hydas Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?