02 Şubat 2023
590
ABONE OL

Bodrum’da Yapılabilecek Aktiviteler Rehberi 2023

Bodrum’da yapılabilecek aktiviteler sınırsızdır. Bodrum sosyal etkinlikler ve eğlenceli aktiviteler konusunda tatilcilere oldukça geniş bir yelpaze sunar. Muhteşem denizi, doğa parkları, koyları ve plajları, çam ormanları, tabiatı, otel ve resortları, alışveriş olanakları, restoranları ve gece kulüpleri Bodrum’u vazgeçilmez kılan özelliklerindendir. Tatilcilerin unutamayacağı bir tatil fırsatı sunan Bodrum, neredeyse her sezon gezilebilecek bir yerdir.

Bodrum’da Yapılabilecek Aktiviteler Rehberi 2023

Doğal güzelliklere şahit olmak için çevre yerlere yapılan gezi turları, günübirlik tekne turları, deniz ve plaj keyfi, mavi yolculuk turları, tarihi yerlere yapılan geziler, cip, ATV ve at safari turları, alışveriş imkanları ve eğlence hayatı ile Bodrum Türkiye’nin en popüler tatil merkezleri arasında yer alır.

Bodrum tatili boyunca en eğlenceli ve popüler aktiviteleri yapmak ve unutulmaz bir tatil geçirmek üzere en iyi Bodrum aktiviteleri arasında yer alan Bodrum’un günlük turlarına katılım yapmak tavsiye edilir.

Bunun yanında Bodrum kent merkezinde İskele Meydanı’ndan başlayarak Kumbahçe mahallesinin sonuna kadar devam eden Cumhuriyet Caddesi göze çarpan Bodrum mekanları arasında yer alır. Banka Sokak ve sahile doğru Bodrum Marina da bu tatil merkezinde rağbet gören turistik alanlar arasında bulunur. Bodrum Kalesi ve bu yapının arka kısmında yer alan Bodrum Tekilacılar Sokağı Bodrum’da gidilecek mekanlar arasındadır.

Bodrum’da gezilecek yerler arasında Bodrum Kalesi ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi oldukça dikkat çeker. Bodrum’un merkezinde bulunan 15. Yüzyıla ait tarihi Bodrum Kalesi’ne gittiğiniz zaman Bodrum’un bütün güzellikleri ve benzersiz manzarası ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bodrum kalesi içerisinde bulunan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi de tatilcilere unutulmaz bir kültür aktivitesi sunar.

Bodrum Kalesi

Bodrum Kalesi, Bodrum’un merkezinde iki liman arasında bulunur. Üç tarafı denizlerle çevrili kayalık bir yarımada üzerinde duran Bodrum’un en önemli tarihi eserleri arasında olma özelliği ile ziyaretçilerini selamlar. Bodrum Kalesi, Bodrum’da gezip görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Kale aynı zamanda Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi ‘ne de ev sahipliği yapması ile ünlüdür.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

Bodrum Kalesi içerisinde bulunan ve dünyanın en önemli sualtı arkeoloji müzeleri arasında yer alan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi içinde Amphora sergilemesi, Doğu Roma Gemisi, İngiliz Kulesi, Katliam Odaları, Sikke ve Mücevherat Salonu, Karyalı Prenses Salonu, Sam Salonu ve Alman Kulesi isimli sergi alanlarını bulundurur.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde dünyanın en eski batık gemi kalıntısı da sergilenir. Görülmeye değer bir eser olan bu batık gemiyi görmek için Bodrum tatil planınıza kesinlikle bu müzeyi eklemelisiniz.

Bodrum Mausoleion

Bodrum Mausoleion, Antik dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilir. Bodrum’da gezilip görülmesi gereken en önemli tarihi yerler arasındadır. Mausoleum (Mozole) olarak da bilinen Bodrum Mausoleion Açık Hava Müzesi’nin tarihi ise Bodrum Kalesi ‘nden daha eski zamanlara dayanır.

Bodrum Antik Tiyatro

Bodrum’daki Antik Tiyatro, Helen döneminden, Halikarnassos’dan kalan ve günümüze kadar uzanan önemli tarihi eserlerdendir. Aynı zamanda Bodrum gezilip görülmesi gereken meşhur mekanlardan birisi konumundadır. Bodrum Antik Tiyatrosu, 1973’te yapılan kazılardan sonra açık hava müzesi olarak düzenlenmiştir.

Bodrum Marina Yacht Club

Bodrum Marina Yacht Club, Bodrum Limanı ve tarihi Bodrum kalesine bakan benzersiz manzarası ile Bodrum’un gündüz gezi ve dinlence, akşam ise canlı eğlence ve gece hayatı mekanları arasında bulunur. Her sezon açık olan Bodrum Marina Yacht Club, denize nazır kurulu sahnesinde yaz ve kış boyunca Bodrum’da her gün canlı müzik performansı sunar. Bodrum Marina Yacht Club’da bulunan 3 adet restoran ve 4 adet barda siz de Bodrum tatilinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Bodrum’un Klas Plajları ve Beach Clublar

Beach club’lar, deniz tatili seven kişiler için plaj ve güneş keyfinin yanı sıra onlarca aktivite, restoran, konser ve parti alternatifi sunar. Bodrum beach club ve beachleri hem gündüz hem de gece vakti ziyaretçilerine eğlenceli bir Bodrum tatili ve kaliteli Bodrum gece hayatı sunar. Bu konuda Türkiye’nin en iyileri arasında bulunur.

Günübirlik Turlar

Bodrum’da otel tatili süresince, tatilinizi yalnızca otelde geçirmek yerine, Bodrum günlük turlar konusunda bilgi edinip bu turlara katılarak eğlence ve adrenalin dolu aktivitelere dahil olabilirsiniz. Bodrum Jeep safari, ATV safari ya da at safari turlarına katılarak hem adrenalin hem de eğlence dolu faaliyetler gerçekleştirebilirsiniz. Aynı zamanda Bodrum aktivite turları arasında bulunan scuba diving dalış turu ile Bodrum denizini derinlemesine keşfetme fırsatı bulabilirsiniz. Efes Antik Kenti, Dalyan ve Pamukkale turları da Bodrum’da katılabileceğiniz günübirlik turlar arasında yer alır.

Günübirlik Tekne Turları

Bodrum yarımadasında muhteşem koylara düzenlenen tekne turlarına katılabilir ve güzel bir Bodrum tatili geçirebilirsiniz. Bodrum’da günübirlik tekne turları genel olarak sabah saat 10.00 ile 11.00 aralığında başlar. Akşam ise 18.00 ile 19.00 aralığında tamamlanır.

Genel olarak Bodrum merkez ve Gümbet çıkışlı turlar düzenlenir. Fakat diğer tatil beldelerindeki otellerde konaklayan ziyaretçiler için çift yön ücretsiz transfer hizmeti de sunulur. Bodrum lüks tekne turu süresince tatilciler güzel koyların tadını çıkarır ve verilen molalarda denize girebilme imkanına sahip olur.

Su Sporları

Bodrum’da çok sayıda sporu yapma olanağı vardır. Bodrum plajlarında yelken, deniz paraşütü, rüzgâr sörfü, ringo, su kayağı, muz ve jet ski ile dalış ve scuba diving gibi rağbet gören Bodrum su sporları yapılabilir.

Su Parkları

Su parkları, çocuklu aileler ve gençler için uygun bir mekandır. Bodrum tatili boyunca gün içinde değişik ve eğlenceli aktivite yapmak isteyen kişiler için idealdir. Bodrum’da otellerden bağımsız olarak hizmet veren iki adet su parkı vardır. Aynı zamanda Bodrum yarımadasındaki tatil beldelerindeki sayısız kaliteli otelin de kendi su parkları bulunur.

Eğlence ve Tema Parkları

Özellikle ailelerin ve gençlerin dikkatini çeken eğlence parkları, Bodrum tatili boyunca gün içinde farklı aktiviteler yapmak isteyen tatilciler için uygundur. Çocuklu aileler için de oldukça ideal bir alternatif olan eğlence parkları, Bodrum Dolphin Park, Fun Town Yahşi Park ve Countryranch Altı Spor Kulübü olarak bilinir. Bu eğlence ve tema parkları Bodrum’da epey popülerdir.

Doğa Sporları ve Doğa Aktiviteleri

Bodrum tatilinde doğa yürüyüşleri, bisiklet turları, trekking, at safari, ATV safari, 4×4 arazi araçları ile gerçekleştirilen Jeep Safari turlarına katılabilir ve dağ yollarında muazzam manzaralar eşliğinde benzersiz bir tecrübe ve adrenalin yaşayabilirsiniz.

Yeme İçme

Bodrum’da Türk ve dünya mutfağının yanında Akdeniz mutfağının ağız sulandıran lezzetlerini bulabilirsiniz. Özellikle et, deniz ürünleri ve otlar konusunda oldukça popüler bir konum olan Bodrum’da yoğurttan yapılan Köpoğlu mezesi, ot kavurması, kabak çiçeği dolması, bergamot reçeli ve adaçayı yağını da deneyebilirsiniz. Bodrum yarımadasına has özel lezzetler arasında yer alan bu yemekleri Bodrum tatil planınıza eklemenizi öneririz.

Alışveriş

Bodrum’da alışveriş yapmanın keyfi bir başkadır. İstanbul ve diğer büyük şehirlerdeki her markayı Bodrum’da bulabilirsiniz. Ancak Bodrum’a geldiğinizde o markaları aramayıp el emeği göz nuru ürünlere yöneleceğinizi tahmin ediyoruz. Bodrum, özellikleri el sanatları ve el emeği hediyelik eşyalar ile meşhur bir tatil beldesi olarak karşımıza çıkar.

Gece Hayatı

Bodrum, oldukça dinamik eğlence ve gece hayatı ile ülkemizin en seçkin tatil merkezi konumunda denilebilir. Bodrum’da gündüzün doğal güzelliği ve sakinliği, gece yerini eğlencenin hiç bitmeyen ritme bırakır. Bodrum’da eğlence ve gece hayatı sabahın ilk ışıklarına kadar sürer.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Muğla Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Hydas Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?