08 Eylül 2021
1832
ABONE OL

Bodrum’da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler 2021

Ülkemizin en önemli tatil noktalarından biri olan Bodrum, denizi ve uzun sahil şeridiyle pek çok koya ev sahipliği yapıyor. Eşsiz bir tatil cenneti olan Bodrum’un en güzel koylarını ziyaret etmek istiyor olabilirsiniz. Bodrum’da birbirinden güzel koylarda denizin tadını çıkarabilir ve eşsiz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.

Bodrum’da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler 2021

Uzun sahil şeridinde birçok koylar birbirini takip ediyor. Bodrum’da tatil için seyahat organize ederken koyları da gezmek isteyebilirsiniz. Bunun için de Bodrum koyları konusunda araştırma yapmaya başlayabilirsiniz. Bodrum’un en güzel koyları ve plajları hakkında merak ettiklerinizi sizler için derledik.  

Torba Koyu

Bodrum merkeze yaklaşık 6.5 km uzaklıkta yer alıyor. Bodrum’un merkezine yakın olması nedeniyle yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla tercih ediliyor.  Tertemiz ve masmavi denizi ve sakinliği ile ön plana çıkan Torba Koyu, sakin bir tatil tercih edenler için ideal rotalardan biridir.

Göltürkbükü Cennet Koyu

Bodrum’un en eski yerleşim yerlerinden biri olan Göltürkbükü’nde yer alan Cennet Koyu, dalgasız bir suya sahiptir. Merkeze uzak ve ulaşım zor olduğundan sakin bir yerdir. Bu nedenle sakin ve huzurlu bir yer arayışındaysanız Göltürkbükü Cennet Koyu tercih edebilirsiniz.  

Bardakçı Koyu

Bodrum merkeze oldukça yakın bir mesafede bulunan Bardakçı Koyu, 10-15 dakikalık bir mesafede bulunuyor. Küçük ve şirin bir Bardakçı Koyu mavi yolculuğun uğrak adreslerinden biridir. Bardakçı Koyu aynı zamanda Zeki Müren ile ünlenmiştir. Zeki Müren, sık sık bu koya gelip yüzermiş. Bu nedenle bu koy, Zeki Müren Koyu olarak da biliniyor.

Turgutreis ve D-Marin Turgutreis

Bodrum yarımadasının en büyük ikinci yerleşim yeri olan Turgutreis, Bodrum’un en sevilen beldeleri arasında yer alıyor. Sakin ve huzurlu atmosferiyle dikkat çeken Turgutreis, kilometrelerce uzunluktaki kumsala sahiptir. Bunun yanı sıra Ege’nin en büyük yat limanlarından biri olan D-Marin Turgutreis, Bodrum’un mutlaka görülmesi gereken yerleri arasındadır.  

Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi

Bodrum’un en çok ziyaret edilen noktalarından biri olan Bodrum Kalesi, bilinen kalelerin tersine denizin ortasında yer almaktadır. İki liman arasında kayalık bir zemine yapılmış olan Kale’nin tarihi Antik Çağa kadar gitmektedir. Günümüzde müze olarak ziyaretçilerini ağırlayan Bodrum Kalesi içerisinde ayrıca Sualtı Arkeoloji Müzesi de yer alıyor.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

GEZİ REHBERİ
Muğla Müzesi Nerede? Nasıl Gidilir?
GEZİ REHBERİ
Hydas Antik Kenti Nerede? Nasıl Gidilir?