23 Ocak 2022
943
ABONE OL

YDS Ne İşe Yarar?

YDS yüksek lisans, doktora ve öğretim üyesi başvurularında değerlendirilmek üzere dil bilgisini kanıtlamak amacıyla kullanılan bir sınavdır. Ayrıca, ülkemizde yapılan ve dil bilgisini kanıtlamak için kullanılan en geçerli sınavdır.

YDS Ne İşe Yarar?

YDS başvuruları genellikle akademik amaçlar için yapılmasından kaynaklı olarak ALES ile birlikte anılmaktadır. Ancak ülkemiz bazında yapılan ve geçerliliği en çok kabul edilen YDS, akademik amaçların dışında KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı hesaplanırken, yurt dışı üniversitelerde okuyup Türkiye’de denklik alınırken; memuriyette dil tazminatı alınabilmesi için kullanılan bir sınavdır.

YDS Sınavı Ne Zaman Yapılmaktadır?

YDS yılda 3 kez yapılmakta ve bu sınavlar YDS/1, YDS/2 ve YDS/3 şeklinde isimlendirilmektedir.

YDS Nerelerde Yapılır? Ne Sıklıkla Girilebilir?

YDS genellikle büyük şehirlerde yapılan ve diğer illerdeki talepler doğrultusunda daha fazla noktada yapılabilen bir sınavdır. Bu bakımdan da aslında sınava erişim zaman zaman zorlayıcı olabilir.

YDS’ye giren adaylar aynı anda yalnızca bir yabancı dil sınavına girebilir. Bu nedenle de YDS dil sınavları genellikle aynı anda yapılır. Bu da birden fazla dilde sınava girmek isteyen kişilerin başvuru yaparken hangi dilde sınava gireceğine karar vermesini zorunlu kılar. Çünkü, aynı anda birden fazla dilde sınava giremeyecekleri için başvuru esnasında iyice düşünmeleri gerekir.

YDS Sınavına Kimler Başvurabilir?

YDS yani Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı’na girmek isteyen pek çok kişi girebilir. Ancak genellikle yüksek lisans, doktora, sanatta yeterlilik ve doçentlik için çabalayan kişilerin girmeyi tercih ettiği YDS, kamu kurumlarında çalışan ve dil tazminatı isteyen kişilerin, görevlendirme için yurtdışına gitmesi planlanan kişilerin, özel sektörde çalışan ve dil yeterliliğini belgelendirmek isteyen kişilerde bu sınava girebilir.

Bunun yanı sıra Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) veya Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) girecek olan adayların uzmanlıklarını alabilmeleri için dil yeterliliklerini kanıtlamak maksadıyla YDS’ye girebilir.

YDS ülkemiz bazında yapılan ve geçerliliği en yüksek dil yeterlilik sınavı olduğu için 2657 sayılı Kanun’un 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalıştırılacak mütercim tercümanlar ile çözümleyici ve programcılar, yurtdışında okuyup denklik almak isteyenler, hazırlık okumak istemeyenler, üniversite bünyesinde yabancı dil okutmanlığı yapmayı düşünenler ve bunun gibi pek çok amacı olan kişiler bu sınava girerek dil yeterliliklerini kanıtlayabilirler.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
24 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
Bodrum Yel Değirmenleri Tarihi
BİLGİ KÖŞESİ
Medya Okuryazarlığı Nedir? Amaçları Nelerdir?
BİLGİ KÖŞESİ
Yaban Mersini Nedir? Faydaları Nelerdir?
BİLGİ KÖŞESİ
Enginar Nedir? Faydaları Nelerdir?