08 Aralık 2022
558
ABONE OL

Pedagoji Bilimi Nedir? Pedagojik Formasyon Nasıl Alınır?

Pedagoji bilimi, kaynaklarda “çocuk bilimi” olarak geçer. Öğretmenlik yapmak isteyen bireyler okudukları lisans bölümünden sonra Pedagojik Formasyon eğitimi alarak eğitim kurumlarında çalışmaya hak kazanır. Peki, pedagoji bilimi nedir, Pedagojik Formasyon nedir, Pedagojik Formasyon nasıl alınır?

Pedagoji Bilimi Nedir? Pedagojik Formasyon Nasıl Alınır?

Pedagoji Bilimi Nedir?

Pedagoji bilimi, kendi dalı altında çeşitli alanlara yayılan bir bilimdir. Bu alanlardan ilk olarak eğitim pedagojisi öne çıkar. Eğitimde doğru strateji ve yöntemlerin uygulanması ile ilgilenen bilim dalı eğitim pedagojisidir. Bir diğer dal ise Ortho pedagojidir. Bu dal, problemli çocukların ve davranışların araştırıldığı daldır. Üçüncüsü ise Trans kültürel pedagojidir. Bu dal, kültürel faktörlerin çocuk davranışları üzerindeki etkileri araştırır. Antro pedagoji de pedagojik açıdan önemli olan durumları inceleyerek tarihteki örnek karakterlerin durumunu da göz önünde bulundurarak günümüzdeki verilerle karşılaştırır.

Pedagoji bilimi, ‘çocuk bilimi’ olarak da bilinir. Bu bilimin ismi, ‘çocuk yetiştirme bilimi’ diye de anılır. Çocuklardaki davranış bozukluklarını ve bu bozuklukların altında yatan nedenleri inceleyen bilimdir. Hem çocuklarda hem de ergenlerde duygusal ve davranışsal tüm problemlerin sebebini araştıran ve çözüme yönelen bilim dalıdır. Çözüm olarak öne sürülen birtakım yöntemler şu şekildedir: Gelişimsel Takip, Oyun Terapisi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Psikolojik Testler gibi yöntemler örnek sıralanabilir. Pedagoji, çocuklar için ‘eğitim bilim ve teorisi’ anlamı taşır.

Pedagojik Formasyon Nasıl Alınır?

Pedagojik formasyon, eğitim fakültesinden mezun olmayan bireylerin eğitim kurumlarında branşları hakkında öğretmenlik yapabilmeleri adına alması gerekli olan bir eğitim programı olarak bilinir. Öğretmenlik yapmak isteyenler okudukları lisans bölümünün ardından Pedagojik Formasyon eğitimi alarak eğitim kurumlarında çalışabilirler.

Pedagojik Formasyon programında öğrenciler: Eğitim Bilimine Giriş, Eğitim Psikolojisi, Eğitim Felsefesi, Eğitim Sosyolojisi, Türk Eğitim Tarihi, Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme, Öğretim İlke ve Yöntemleri, Bilgisayar Destekli Öğretim, Öğretmenlik Meslek Etiği, Sınıf Yönetimi, Karakter ve Değerler Eğitimi, Özel Öğretim Yöntemleri, Öğretmenlik Uygulaması, Yaşam Boyu Öğrenme,  Eğitimde Program Geliştirme, Rehberlik, Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi, Eğitimde Eylem Araştırması, Eğitimde Teknoloji Kullanımı, Bireyselleştirilmiş Öğretim, Gelişim Psikolojisi dersleri verilir.

Formasyon almanın birtakım şartları vardır. İlk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak gerekir. Aynı zamanda formasyon belgesi için üniversiteye giriş puanı, akademik ortalama, disiplin geçmişi gibi bazı şartların karşılanması gerekir. Formasyon eğitim ücreti üniversiteden üniversiteye farklılık gösterir.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
23 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
22 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
21 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

BİLGİ KÖŞESİ
Bodrum Yel Değirmenleri Tarihi
BİLGİ KÖŞESİ
Medya Okuryazarlığı Nedir? Amaçları Nelerdir?
BİLGİ KÖŞESİ
Yaban Mersini Nedir? Faydaları Nelerdir?
BİLGİ KÖŞESİ
Enginar Nedir? Faydaları Nelerdir?