28 Mayıs 2021
550
ABONE OL

Sebze ve Meyvedeki Pestisit Takibi İhracata Olumlu Yansıyor

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, meyve ve sebzede zararlı organizmalara karşı kullanılan pestisit konusunda başlattıkları analiz çalışmalarının ihracata olumlu yansımaya başladığını bildirdi.

Sebze ve Meyvedeki Pestisit Takibi İhracata Olumlu Yansıyor

Uçak, gıda ürünleri ihracatında başarıyı sürekli kılmanın yolunun tüketici güveninin sürdürülebilir olmasından geçtiğini belirtti.

Türkiye'nin, dünyanın gıda deposu olduğuna işaret eden Uçak, "Yılda ortalama 50-55 milyon ton taze meyve sebze üretiyoruz. Domates, kiraz, biber, üzüm, kayısı, incir, narenciye, çilek, nar başta olmak üzere pek çok taze meyve sebzede dünyanın en büyük üreticileri arasında yer alıyoruz. İhracattaki başarının da sürdürülebilir olması için hastalık ve zararlılarla mücadelede entegre bir süreci hedefliyoruz.” dedi.

Uçak, “Gıda ürünlerinin kaliteli ve sağlıklı olması için izinli olan pestisitlerin doğru bir şekilde gıda üretiminde kullanılması gerekiyor. Doğru zaman, doğru doz, doğru alet ve ekipman, ilaçlama ve süre çok önemli. Aksi takdirde yapılacak olan pestisit uygulamalarında insan ve çevre sağlığına zarar vermiş oluyoruz, ayrıca ihracatta da sorunlar yaşamış oluyoruz." dedi.

Pestisit konusunda herhangi bir problem yaşamamak amacıyla "Kullandığımız Pestisitleri Biliyoruz" adlı çalışma hazırladıklarını kaydeden Uçak, yoğun olarak ihraç edilen çekirdeksiz sofralık üzüm, kiraz, nar, şeftali, mandalina, çilek, domates, hıyar ve asma yaprağı gibi ürünlerin mercek altına alındığını aktardı.

0 Yorum

NÖBETÇİ ECZANELER
20 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
19 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
18 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
17 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
16 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler
NÖBETÇİ ECZANELER
15 Nisan 2024 Bodrum Nöbetçi Eczaneler

Benzer İçerikler

TÜRKİYE
Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı